به دنیای خیال پردازی{فانتزی} خوش آمدید! سال هاست که به فکر نوشتن در مورد این ژانر هستم و دوست داشتم توی وبلاگم در این مورد بنویسم اما مشغله ی زندگی و کار مانع از نوشتن من شد . اما این بار با تمام این سختی ها در خدمت دوستان و دوستداران این ژانر هستم و سعی می کنم مفید باشم.

خب حالا میریم برای تعریف این ژانر می دونم که اطلاعاتی در این خصوص دارید ولی می خوام یک تعرف کوچول بکنم مطمئنن ضرر نداره

خیال‌پردازی گونه‌ای هنری است که جادو و دیگر اَشکال فراطبیعی را به عنوان عنصر اولیهٔ طرح و توطئه، درون‌مایه یا فضای داستان استفاده می‌کند. این‌گونه معمولاً توسط نگاه، حس و درون‌مایهٔ وسیع از کار اشخاص از گونه‌های علمی‌تخیلی و وحشت متمایز می‌شود، هر چند که این سه گونه نقاط مشترک بسیاری با هم دارند و مجموعاً ادبیات گمانه‌زن  شناخته می‌شوند. در خیال‌پردازی قواعد و قوانین فیزیکی و طبیعی زیر پا گذاشته می‌شود و موجودات ناموجود تصویر می‌شوند. این نوع ادبی معمولاً شامل سحر و جادو، حوادث خارق‌العاده، و موجودات خیالی است.

واژهٔ فانتزی تنها به شکل اسم به کار نمی‌رود و در زبان فارسی به صورت صفت نیز به کار می‌رود.

تاریخچهٔ خیال‌پردازی

ا این که گونه خیال‌پردازی به شکل مدرن کمتر از دو قرن عمر دارد، شکل‌های سابق آن تاریخی برجسته و طولانی دارند. عناصر گونه خیال‌پردازی و اسطورهای که سرانجام گونه خیال‌پردازی و زیرگونه‌های خیال‌پردازی را ساختند احتمالاً با حماسهٔ گیلگمش و اولین نوشته‌های بشر آغاز شوند که در دوران بعد بخشی از بزرگ‌ترین و مشهورترین ادبیات بشر را شکل دادند. ماجراجویی‌های خیالی، از اودیسهٔ هومر تا بئوولف، از مهابهاراتا تا کتاب هزار و یک شب، از شاهنامه تا افسانه‌های شاه آرتور که پهلوانان شجاع، هیولاهای مرگبار و سرزمین‌های پنهان بسیاری از خوانندگان را در دنیای خیال فرو برده‌است. اگر این‌طور به تاریخ گونه خیال‌پردازی نگاه کنیم، تاریخ ادبیات و تاریخ خیال‌پردازی آن قدر در هم آمیخته‌اند که نمی‌توان از هم جدا کرد.

تاریخ ادبیات خیال‌پردازی مدرن با جورج مک‌دونالد ، نویسندهٔ اسکاتلندی رمان‌هایی مثل شاهدخت و گوبلین  و فانتاستس ، آغاز می‌شود که دومین رمان را بسیاری نخستین رمان خیال‌پردازی بزرگسالان می‌دانند. مک‌دونالد تأثیری بسیار زیاد بر جی. آر. آر. تالکین و سی. اس. لوییس داشت. دیگر نویسندهٔ بزرگ این عصر ویلیام موریس  نام داشت، شاعری بزرگ که چند رمان نیز در اواخر قرن نوزدهم نوشت، از جمله مشهورترین آن رمان‌ها: چاهی در انتهای جهان .

دکمه ادامه مطلب را بزنید

ادامه مطلب

معرفی ژانر خیال‌پردازی / فانتزی

کدام ورزش‌ها به کاهش اضطراب و افسردگی کمک می‌کنند؟‌

خیال‌پردازی ,گونه ,تاریخ ,کار ,ژانر ,رمان ,گونه خیال‌پردازی ,این ژانر ,هستم و ,ژانر هستم ,به کار

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

انسان خواستار زیبایی است صفحه اصلی استاد حسن امامی پایگاه تهیه داده های جغرافیایی برای تمامی استانها و شهرها هیچ اندر هیچ خانه سالم دوازدهم ریاضی (مطهری) سایت معماری اِس کِی اِچ Rap0631 مقالات علمی طراحی سایت نونگار پردازش